Activiteiten overzicht

Creuse Nature is een rustige camping in een prachtige omgeving vol natuurschoon. We staan bekend om ons uitgebreide aanbod aan activiteiten voor jong en oud. De meeste activiteiten vinden plaats tijdens de schoolvakanties en vooral in de maanden juli en augustus. Ook in april, mei, juni, september en oktober is er een wisselend aanbod van massage, beeldhouwen, boogschieten, gezellige thema avonden en gezamenlijke maaltijden.

In de zomer is er 's woensdagsavonds een open podium waar iedereen muziek kan maken of toneelspelen. Elke vrijdagavond is er aan het meertje een oergezellig kampvuur met zingen en verhalen. De superspannende bosspelen voor de jeugd zijn beroemd.
Om heerlijk te ontspannen is er de hottub, de sauna, yoga, aquagym. En je kan een weldadige massage nemen. Ook vissen in ons meertje is erg populair. In het hoogseizoen bieden we een dagelijks aanbod van activiteiten voor kinderen zoals circus, knutselen en voor onze jongste gasten een kleuterhalfuurtje. Voor de sportliefhebbers is er volleybal, voetbal, tafeltennis, jeu de boules en boogschieten onder leiding van een gediplomeerde leraar. In de nabije omgeving liggen twee mooie rustige golfbanen. Er zijn vanaf Creuse Nature prachtige wandelingen te maken en er kan goed gefietst worden. Je kunt ook meedoen aan unieke themaweken zoals een natuurweek tijdens de voorjaarsvakantie, een muziekweek half augustus en een wandelweek en een jazzweek in september.
.

Activiteiten overzicht 2020

Massage 19/4 - 15/10

Het gehele seizoen is er op Creuse Nature de gelegenheid je te laten masseren. Weldadig en heerlijk om je lijf tot rust te laten komen.
Natuurweek 25/4 – 9/5

Na de winter wil iedereen lekker naar buiten. Op Creuse Nature is het eind april volop voorjaar met temperaturen die oplopen tot 25°C. Ons bos heeft een blauw tapijt van wilde boshyacintjes en 's ochtends wordt je wakker gemaakt door een koor van zingende vogels. In de vijver drijven grote bubbels kikkerdril, de fascinerende vuursalamanders kruipen te voorschijn en de hagedissen koesteren zich in de warme voorjaarszon. Van 25 april tot 9 mei is er een enthousiaste natuurgids op Creuse Nature. Je kan met hem mee op ontdekkingstocht. Elke dag een andere wandeling met bijzondere vogels en planten die je in Nederland nauwelijks meer ziet. Direct vanaf de camping, of iets verder weg bijvoorbeeld naar een heel oud meer met zeldzame planten en vogels. Ook laat hij je de vleermuizen op Creuse Nature horen en zien. Deelname aan de activiteiten van de natuurweek is gratis. Deze periode op Creuse Nature kamperen is een must voor elke natuurliefhebber en voor alle kinderen die zich voor de natuur interesseren!
Sieraden maken 1/5 – 30/9

Elisabeth is gepassioneerd door kralen en heeft een groot aanbod aan de meest uiteenlopende en prachtige oude kralen. Volwassenen kunnen zelf een sieraad maken en kinderen kunnen de mooiste ketting van hun leven rijgen.
Busreis 10/7 – 18/7

De busreis is op basis van half pension. Elke morgen staat er een lekker ontbijtbuffet klaar in het restaurant. ‘s Avonds kan -samen met andere gasten van Creuse Nature - gesmuld worden van de heerlijke drie gangen menu’s. Er worden twee excursuies gemaakt tijdens de week. Donderdagochtend is er markt in Boussac met gezellig een kopje koffie op het terras van café des Sports. En er is volop tijd om te genieten van het campingleven, om te zwemmen, jeu de boules te spelen, heerlijk in de zon te liggen of een wandeling over het terrein te maken.Beeldhouwen en boetseren 1/6 – 30/6

Een paar uur beeldhouwen onder de bezielende leiding van Betty of boetseren met Hans. Heb je altijd al eens willen proberen om iets uit steen te hakken? Of wil je eigenlijk al lang gaan boetseren maar kom je er niet aan toe? Dit is je kans! Deelname staat open voor beginners en gevorderden.
Kinderactiviteiten zomervakantie

Tijdens de zomervakantie zijn er allerlei activiteiten voor kinderen. Zoals spannende bosspelen, circusatelier, een voorleeshalfuurtje voor de allerkleinsten, kampvuur met gitaar en zingen, knutselen, zeepglijbaan. En natuurlijk voetbal, jeu de boules, ping pong en volleybal. En wekelijks een open podium!
Boogschieten

Ook dit jaar zal jong en oud onder deskundige leiding kunnen boogschieten op de speciale boogschietwei. Er is materiaal aanwezig: links- en rechtsogige bogen voor volwassenen, speciale bogen voor kinderen en uiteraard blazoenen en pijlen. Een fascinerende sport, op een fantastische plek. Er zijn al vele kampeerders zo enthousiast geraakt door het boogschieten op Creuse Nature dat ze in Nederland lid zijn geworden van een boogschietvereniging!
Planeten, sterren en meer! 


Hugo is gek van het heelal en is in Nederland een deskundige die geregeld op de televisie komt. Deze zomer is hij weer op Creuse Nature. Hij organiseert allerlei activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals sterrenkijken met en zonder een professionele telescoop, 3D voorwerpen ontwerpen en deze met z’n 3D printer printen. Ook gaat hij met de kinderen zelfgebouwde waterraketten afvuren en simpele robots bouwen. Ook voor de allerkleinsten bedenkt Hugo leuke knutselactiviteiten en hij begeleidt hen bij leuke proefjes: wat gebeurt er als je een mentos in een glas cola doet? Aqua gym 18/7 – 8/8

Wat is er gezonder dan de dag te beginnen met ontspannen aquagym? Zes ochtenden per week met Ivanna en met Fabienne lekker bewegen in het water op ritmische muziek. Alle spieren komen aan de beurt, je doet mee op je eigen niveau, deelname staat open voor iedereen. In het verwarmde binnenbad of meestal heerlijk in de ochtendzon in het buitenbad. Dit is het echte vakantiegevoel!
Circus 6/7 – 19/8

Wie heeft er zin om mee te doen met het CIRCUS ? Wordt een acrobaat, of een goochelaar, een leeuwentemmer of jongleur. Alles kan in het circus, verleg je grenzen, leer jezelf beter kennen en maak vriendjes op de circus wei.

Programma:
Maandag: Parade over de Camping, wie gaat er mee? 0-99 jaar. kinderen tot 4 jaar met begeleiding.
Dinsdag tm vrijdag: 10:30 – 12:00 Circus 4-6-jaar.
Dinsdag tm vrijdag: 15:30 – 17:00 Circus 6-99 jaar.
Zaterdag: 10:30 – 12:00 Acrobatiek voor ouders en kinderen
Woensdag: Iedereen die wil laat zijn circuskunsten zien op het open podium bij het ronde gebouw.»


Muziek week 15/8 - 22/8

Op een open plek in het bos van Creuse Nature, tussen akkers met goudkleurig graan. Samen spelen. In wisselende bezetting. Of samen zingen. Ook in kerkjes in de buurt. Onder vakkundige leiding van een uitstekende bandcoach en een ervaren dirigent. Dagelijks een paar uurtjes. Als je wilt, de hele dag door. Toewerkend naar drie presentaties aan het einde van de week. Ook jamsessies en workshops voor niet-deelnemers.
Goed te combineren met wandelen, fietsen, of wat maar past bij jouw idee van vakantie met familie of vrienden.

Reserveren: Klik hier! Wandelen met Els en Reinier 6/9 – 12/9

Wandelen kan altijd rond Creuse Nature. In de week van 6/9 – 12/9 gaan Reinier en Els zelf wandelen met gasten. De Creuse is een prachtig gebied om zeer afwisselende wandelingen te maken. Iedereen die dat leuk vindt kan met ons mee. Er zijn wandelingen op 6,7,8, 9 en 11 september. De wandelingen zijn tussen de 10 en 15 km. Sommige starten op de camping, voor enkele andere rijden we eerst een eindje naar het beginpunt. Deelnemen aan deze wandelingen is zonder kosten. Je moet goede wandelschoenen meenemen en een rugzakje voor de lunch.
Deze week kan je een arrangement nemen voor 220 euro voor 1 persoon of 365 voor 2 personen. Hierin is inbegrepen een kampeerplaats met electra van 5 tot 12 september en zeven avonden een drie gangen menu, exclusief drankjes en toeristenbelasting van 0,33 euro pppn. Deelnemers die een accomodatie willen huren betalen het restaurant arrangement, 112,50 euro per persoon, plus de huur van de accomodatie, reserveringskosten, drankjes en toeristenbelasting.Creuse Nature Jazz 15/9 – 19/9

Alle informatie vind je op https://creusenaturejazz.org/
Drie keer een prachtig concert met een heerlijk diner voor 29,00 euro per avond, drie avonden voor 80 euro.
Het Jazz arrangement kost 300 euro. Hiervoor heb je 7 overnachtingen op een kampeerplaats met elektra en drie avonden een live concert met maaltijd, voor twee personen. De prijzen zijn exclusief drankjes en toeristenbelasting van 0,33 euro pppn.»  

Wilt u meer informatie over de muziekweek?

Klik HIER


Creuse Nature Jazz

Het weer in de Creuse

Bezoek onze FACEBOOK pagina en vind hem leukCreuse Nature

Centre de Vacances Naturiste

Els van Bercum en Reinier Geerlofs

Route de Bétête D15

F-23600 Boussac-Bourg

France

GPS: 46.349107, 2.186283

of 46°20'57" 02°11'10"


Tel: +33 (0)555 651801


       


Last update: 28-5-2020

     GPS: 46.349107, 2.186283

of 46°20'57" 02°11'10"


naturistencamping
Camping naturiste
Naturistcampsite FKK
Campingplatz NATUSTAR

                                                        

Copyright ©. Creuse Nature. All Rights Reserved.