IntroductieWarm naturisme

Natuur en ontspanning

Verwennen mag

Niet duur

Beleven

Duurzaam

Ontdekken

Veiligheid

Buiten seizoen

Kom!Warm Naturisme

Naturistencamping Creuse Nature is genoemd naar het gebied de Creuse en de gelijknamige rivier. De camping ligt in de Limousin midden in het ongerepte Frankrijk, op slechts 800 km rijden vanaf Nederland. Hierdoor is Creuse Nature gemakkelijk in een dagje rijden te bereiken. Ideaal voor gezinnen met kinderen die niet zo lang in de auto willen zitten. Het landklimaat in de Limousin is zeer geschikt voor een naturistenvakantie: de zomers zijn droog en warm, maar niet te heet. Op Creuse Nature is er een oprechte open naturistische sfeer. Iedereen is welkom. Naturisme betekent op Creuse Nature respect voor jezelf, de ander en de natuur en tolerantie naar bijvoorbeeld gasten die graag als gezin willen kamperen en waarvan de kinderen zich soms een periode niet helemaal bloot willen geven.

Natuur en Ontspanning

De camping biedt 19 ha natuur om heerlijk te genieten van de gezonde lucht, je te koesteren in de zon en tot rust te komen. Het is ook de plek om mee te doen aan activiteiten waar je normaal niet of te weinig aan toekomt. Er is een breed aanbod aan culturele en sportieve ontspanning, voor jong en oud, zowel in het voor- en naseizoen als in het hoogseizoen. Klik op activiteiten om alle mogelijkheden te ontdekken zoals circus, muziek, wandelen, fietsen, abseilen, beeldhouwen. Ook is er een busreis naar Creuse Nature en organiseren we weken rond een thema zoals zelf musiceren, jazz, mah jong of natuur. De twee zwembaden op het terrein, waarvan een overdekt en verwarmd, garanderen zwemplezier gedurende elk moment van het jaar. De sauna, massages en aquagym bieden wellness op maat.

Verwennen mag

Pluk de dag met een croissantje van de bakker die alle dagen dat de camping open is s ochtends op het terrein komt. Laat je verwennen met een pittig vers gezet kopje koffie in de bar, een heerlijk fris pilsje van de tap, een echt Frans glas wijn op het terras en met een lekker dagmenu in het restaurant. Makkelijk en gezellig!

Niet duur

Creuse Nature heeft voor elke portemonnee iets te bieden. Van kampeerplaatsen voor een tent tot een zeer comfortabel luxe ecologisch gebouwd huis of een glamping Safaritent van 65m². In alle gevallen kan je ongelimiteerd gratis gebruik maken van de zwembaden, de sauna vanaf 16.30u in het voor- en naseizoen, uiteraard van de warme douches en de over het vrijwel gehele terrein aanwezige gratis internetverbinding (wifi). In het voor- en naseizoen hebben we speciale aanbiedingen.

Beleven

Een naturistische vakantie beleef je door op Creuse Nature te kamperen met je eigen tent of caravan of door een compleet ingerichte tent, een caravan, mobil home, chalet of ecologisch gebouwd huis te huren. Er zijn kampeerplaatsen met zon of met schaduw, rustig aan het meertje en in het bos of dicht bij de zwembaden en het sanitair. Klik op de plattegrond om een beeld te krijgen van de kampeerplaatsen en de verhuuraccommodatie. De camping is open van 1 april tot 30 september. De luxe ecologisch gebouwde huizen en het chalet zijn het gehele jaar te huur.

Duurzaam op vakantie

Zo lang mogelijk. En verantwoord. Creuse Nature maakt al jaren serieus werk van groen, duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen en is in het bezit van het groene sleutel label en het ecolabel. Dit zijn internationale keurmerken voor bedrijven in de toerismesector die controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg. Tijdens een vakantie op Creuse Nature merk je dit bijvoorbeeld aan ons ecologisch afvalwatersysteem op basis van rietplanten en aan maatregelen op het gebied van afvalscheiding en water- en energiebesparing.

Ontdekken

Interessante plaatsen en steden zoals het meer van Vassivière, Montluçon, Limoges, Aubusson, Ahun en la Châtre zijn prima vanaf de camping te bereiken voor een bezoek. Boussac ligt op loopafstand en heeft supermarkten, restaurantjes en een leuke markt. In het prachtig gerestaureerde kasteel van Boussac schreef de feministie avant la lettre George Sand een van haar romans. Vlakbij liggen tal van pittoreske plaatsjes als Toulx Ste Croix met de magische Pierres Jamâtres en een spannend bomenklimpark. Het dal van de Creuse is beroemd omdat het geschilderd is door menig impressionistisch schilder zoals Monet.
Maar ontdekken staat in de Creuse vooral voor de karpers in ons meer, de vuursalamanders , de blauwe zee aan boshyacinthen tijdens de meivakantie, al die verschillende vogelgeluiden bij het wakker worden en de biodiversiteit die uniek is in Europa. De warmte, de ruimte en de rust. Weldadig. Ontladen en opladen. Vakantie puur natuur!

Veiligheid en kinderen.

Creuse Nature is een vrijwel vlak, veilig en zeer overzichtelijk terrein. Kinderen, ook jonge kinderen, vinden er altijd heel snel hun weg. Ze maken gemakkelijk vriendjes omdat ze zelf hun gang kunnen gaan en alles ontdekken. In het zwembad, of tijdens het meedoen met een activiteit ontstaan spontaan vriendschappen die vaak thuis voortduren en de volgende zomer worden opgepakt.

Buiten het hoogseizoen met vakantie?

Creuse Nature is een specialist in een gezellig voor- en naseizoen. Alle ingrediënten zijn aanwezig: met de ACSI of de Key card betaal je een aangename prijs voor een kampeerplaats, zodat een langere periode op stap met de caravan of de camper geen kapitalen kost. Tot juni en vanaf 1 september geldt zowel voor kampeerplaatsen als voor accommodatie 3 weken = 2 weken betalen. (aanbiedingen zijn niet te combineren) Het verwarmde binnenzwembad, de massages en de sauna zorgen voor weldadige ontspanning en soepele spieren. Er zijn talrijke wandel- en fietsmogelijkheden. Het restaurant is open van 1 april tot 1 oktober. En ook in april t/m juni en in september zijn er allerlei activiteiten en themaweken.

Kom!

Het is dichtbij en we zijn gemakkelijk te bereiken. Kijk op de routebeschrijving voor alle adresgegevens, een routekaart en de GPS coördinaten. Eenmaal in Boussac, je bent er zo, rijd je over een vlakke weg zomaar de camping op. Geen moeilijke bochten of steile wegen.

  


Naturistische busreis

Wilt u meer informatie over de muziekweek?

Klik HIER

Het weer in de Creuse

VIDEO 

CREUSE NATURE 2024


Bezoek onze FACEBOOK pagina en vind hem leuk
Creuse Nature

Centre de Vacances Naturiste

Johnny Corbin et Xavier Fresnais

1, Le Cheix (D15)

F-23600 Boussac-Bourg

France

GPS: 46.349107, 2.186283

of 46°20'57" 02°11'10"


Tel: +33 (0)555 651801


      


Last update: 30-03-2024

     GPS: 46.349107, 2.186283

of 46°20'57" 02°11'10"


Naturistencamping Naturisme.com
Camping naturiste Naturisme.com
Naturistcampsite Naturisme.com
Campingplatz FKK Naturisme.com

                                                        

Copyright ©. Creuse Nature. All Rights Reserved.